top of page

Over ons

Het ontstaan van Memory Bear

wij.jpeg

Karla en Sandra zijn moeder en dochter. Hieronder lees je hun persoonlijke verhaal en hoe de allereerste Memory Bear is ontstaan.

 

 

 

 

 

 

Al jaren hing er in de kledingkast van Karla een herenoverhemd, zo'n zachte flanellen met van die ruitjes. Het was het overhemd van Karla's vader en Sandra's opa die in 1995 plotseling was overleden. Geen bijzonder kledingstuk, maar doordrenkt met herinneringen die te waardevol waren om zomaar weg te doen. Maar wat kon er gedaan worden? Het bleef hangen, onaangeroerd, tot het leven zelf een mooie wending nam.

In 2007 verwachtte Sandra een baby, die zij iets mee wilde geven om haar opa te gedenken.  Toen werd besloten het overhemd om te toveren tot iets bijzonders - iets dat de liefde van opa kon doorgeven aan de volgende generatie.

En zo gebeurde het dat het overhemd de basis werd voor de allereerste Memory Bear. Een knuffel met geschiedenis en liefde. De teddybeer staat symbool als een brug tussen generaties, een stille verteller van verhalen die anders verloren zouden gaan.

Sindsdien hebben zij al veel mensen blij gemaakt met een eigen Memory Bear. 

bottom of page